Nieuws

Nieuw: Basis e-learning voor privacy bewustzijn

18.05.2016

Aan het verwerken van persoonsgegevens zijn tegenwoordig tal van regels verbonden. Met boetes die kunnen oplopen tot € 820.000 is privacy compliance een serieus bedrijfsrisico geworden. Om als organisatie dergelijke sancties, maar ook merk- of reputatieschade te voorkomen, is het daarom van belang dat alle medewerkers zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheden bij de omgang met persoonsgegevens. Dit verkleint de kans op onzorgvuldige verwerking of verlies van persoonsgegevens of de mogelijke schending van privacy rechten.

Privacy Awareness

Het e-learning programma ‘Privacy Awareness’ van DMCC biedt organisaties de mogelijkheid om medewerkers op een toegankelijke wijze kennis te laten maken met de basisbegrippen van privacy. Het onderwerp privacy wordt op een voor medewerkers laagdrempelige manier uitgelegd. Het programma ‘Privacy Awareness’ behandelt de basisbegrippen van het privacy recht, de verplichtingen die gelden voor organisaties die persoonsgegevens verwerken en de rechten van personen van wie persoonsgegevens worden verwerkt. Het programma kent desgewenst een aansluitende verdieping over de meldplicht datalekken.

Interesse?

‘Privacy Awareness’ is geschikt voor medewerkers van zowel commerciële, non-profit als overheidsorganisaties. Compliance e-learning is de oplossing om medewerkers eenvoudig en laagdrempelig te trainen over wet- en regelgeving. Privacy compliance begint met bewustzijn. Wij zijn u daarbij graag van dienst.

Wilt u zich ook voorbereiden op een privacy bewuste toekomst van uw organisatie? Neem contact met ons op info@dmcc.nl