Nieuws

Europese Raad stemt in met nieuwe regels online aankopen

13.06.2017

De Europese Raad heeft in grote lijnen ingestemd met de verordening van de Europese Commissie inzake nieuwe regels voor de online aankoop van producten en diensten in een andere EU-lidstaat dan het land waar een EU-burger woont. Dat blijkt uit een persbericht van de Raad.

De EC-verordening biedt consumenten meer bescherming in een conflict met een online aanbieder van producten en diensten zoals een e-book, game, film of een digitale dienst. Nu moet het Europees Parlement nog stemmen over de verordening, nadat het EP zijn positie over de verordening heeft bepaald. Dit zal naar verwachting komende herfst plaatsvinden. 

De nieuwe regels moeten het voor consumenten aantrekkelijker maken om online aankopen te doen in online shops in andere EU-lidstaten. Voor bedrijven moet het eenvoudiger worden om buiten de landsgrenzen online producten of diensten te verkopen. Het akkoord van de Europese Raad is bereikt onder het Maltese voorzitterschap van de EU, dat op 1 juli wordt overgedragen aan Estland. 

Lees verder op Telecompaper.com