Nieuws

MobielSchadeMelden-app uit de lucht gehaald wegens datalek

04.08.2017

De stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars (EPS) heeft de MobielSchadeMelden-app uit de lucht gehaald wegens een datalek. Via zoekopdrachten op Google was het mogelijk om een link te vinden naar schademeldingen en schademeldingen te bekijken, zo meldt het Verbond van Verzekeraars.

Wanneer iemand schade meldt via MobielSchadeMelden, ontvangt hij een e-mail met daarin een link naar de melding. Afgelopen maandag is geconstateerd dat links naar schademeldingen via zoekopdrachten op Google te vinden zijn. Volgens het Verbond van Verzekeraars zijn er geen aanwijzingen dat het lek daadwerkelijk is gebruikt. Het onderzoek naar het datalek loopt nog.

De app is voorlopig uit de lucht gehaald, waardoor het niet meer mogelijk is om op deze manier toegang te krijgen tot de schademeldingen. Indien daar aanleiding voor is worden gebruikers van de applicatie geïnformeerd over het datalek, zo laat de verzekeraar weten. De Autoriteit Persoonsgegevens is inmiddels ingelicht. MobielschadeMelden is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, ondergebracht in de stichting EPS.

Bron: Security.nl