Nieuws

Camera's in reclameschermen op stations voorlopig uitgezet

13.09.2017

Tot en met vorige week hielden ze reizigers op enkele Nederlandse stations nog in de gaten: kleine camera's in elektronische billboards. Vandaag heeft Exterion, de leverancier van de schermen laten weten de camera's uit te hebben gezet.

'Door de commotie hebben we ervoor gekozen om de camera's in onze reclamezuilen voorlopig uit te schakelen', laat het bedrijf weten in een persbericht. Het is nog niet bekend of en wanneer de camera's weer zullen worden ingeschakeld.

Anonieme tellingen

De camera's hadden adverteerders meer inzicht moeten bieden in hoeveel voorbijgangers er naar de schermen keken. Ook zouden de leeftijd en het geslacht van voorbijgangers kunnen worden ingeschat. Exterion benadrukt dat de camerabeelden niet werden bewaard en dat het om 'volledig anonieme tellingen' ging.

Vorige week ontstond er commotie rondom de reclameschermen, nadat een twittergebruiker een van de camera's op had gemerkt.

Onderzoek

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft aangekondigd een onderzoek naar de schermen in te willen stellen. Exterion laat weten 'uit te kijken' naar de uitkomsten.

Bron: FD.nl